Išimami dantų protezai

Atgal
Kiekvienas išimamas dantų protezas turi savą konstrukciją, priklausančią nuo defekto dydžio ir padėties. Taip pat, labai svarbi indikacija yra anatominiai aspektai, išlikusių dantų skaičius, periodonto ir gleivinės būklė. Išimami protezai, lyginant su fiksuotais protezais, pasižymi mažesniu komfortiškumu, tačiau kai nėra galimybės dėl įvairių priežasčių implantuoti, išimami protezai yra vienintelė išeitis.
 
ETAPAI ATLIEKANT PROTEZAVIMĄ IŠIMAMAIS PROTEZAIS:
  1. Konsultacija - po Paciento apklausos ir ištyrimo sudaromas protezavimo darbų planas, įvertinami Paciento norai ir lūkesčiai. 
  2. Protezavimo darbai - pagal sudarytą planą kiekvieno vizito metu yra atliekami tam tikri etapai: atspaudų nuėmimas, sąkandžio fiksavimas, matavimas ir protezo atidavimas.
  3. Priežiūra - baigus protezavimą išimamais dantų protezais gydytojas nurodo priežiūros ypatumus. Esant standartiniam atvejui, reikalinga kasmet lankytis pas gydytoja protezuotoją ir atlikti protezo korekcijas. 
 
 
 
IŠIMAMŲ PROTEZŲ TIPAI:

LANKO ATRAMINIAI PROTEZAI
  • Sudaryti iš metalinio arba termoplastinės medžiagos karkaso bei plastmasinių dantenų bei dantų. Lanko atraminis protezas (LAP) fiksuojasi prie atraminių dantų kabliukais arba užraktais.
  • Šių protezų adaptacija burnoje yra kur kas geresnė nei paprastų plokštelinių protezų dėl tvirtų fiksacijos elementų, todėl apsaugo nuo nepageidaujamo protezo judėjimo burnoje.
PLOKŠTELINIAI PROTEZAI
  • Tai daliniai arba pilni išimami protezai, gaminami iš plastmasinės bazės bei plastmasinių garnitūrinių dantų.
  • Jų stabilumas yra prastesnis dėl nesudėtingos kabliukų konstrukcijos. Tam, kad pagerinti plokštelės laikymąsi ir stabilumą, siūloma panaudoti dantų implantus.
  • Tokie protezai taip pat naudojami laikinam kosmetiniam defektui pašalinti.
IŠIMAMI PROTEZAI ANT IMPLANTO ATRAMŲ
  • Tokie protezai tvirtinasi ant įsriegtų implantų. Įprastas dantų protezas laikosi tik ant dantenų. Tokia konstrukcija dažniausiai pasirenkama tuo atveju, kai Pacientas neturi nė vieno danties, tačiau turi pakankamai kaulo įsriegti implantams.
  • Tokie protezai turi specialius fiksatorius, kurie susikabina su fiksatoriais, esančiais ant implantų. Dantų protezai gaminami akrilo pagrindu su porcelianiniais dantimis - tokia kombinacija suteikia natūralių dantų estetinį vaizdą.
Yra dvi fiksuojamų ant implantų dantų protezų rūšys: rutulinės fiksacijos ir sijinės fiksacijos.
  • Sijinė fiksacija - tai metalinė sija, einanti palei Jūsų žandikaulio formą, fiksuojama ant dviejų - penkių implantų, įsriegtų į jūsų žandikaulį. Dantų protezas fiksuojamas ant sijos fiksatorių pagalba.
  • Rutulinė fiksacija - tai, kai prie kiekvieno įsriegto implanto yra pritaisytas fiksatorius, kuris įsistato į kitą fiksatorių, esantį ant dantų protezo.

Mūsų kontaktai

Susisiekite:

Susisiekite su mumis